Pakkaamassa, osa 3

Pakkaamassa, osa 3

Lähtö ja lento Skotlantiin lähenee, ja varusteita käsittelevien blogipostien viimeinen osa kurkistaa vielä ryhmäkohtaisiin varusteisiin ja käsimatkavaroihin. Pakkaathan kaiken valmiiksi ja ajatuksella jo tänään!

Ryhmäkohtaiset varusteet: teltta, trangia, ruuat ja ensiapu.

Jokainen kolmen hengen telttakunta kantaa mukanaan oman vaellusteltan, myrskykeittimen eli trangian ja sen polttoaineen (kaasu ostetaan Skotlannista) sekä ryhmän ruuat. Viiden yön vaellukselle ruokaa on reilun ostoskassin verran mukana. Lisäksi vaellusryhmillä (kaksi telttakuntaa) on yhteinen ensiapulaukku (Tokmannin Cool-X). Varmistathan, että rinkaasi jää tilaa myös yhteisille varusteille.

Käsimatkatavarat: asiakirjat, elektroniikka, lääkkeet, vaihtovaatteet, korvatulpat ja purukumia.

Ruumassa kulkeviin matkatavaroissa ei saa olla mukana akkuja, joten kaikki elektroniikka kulkee käsimatkatavaroissa - ja pysyy näin varmiten myös ehjänä. Sama pätee silmä- ja aurinkolaseihin ja muihin herkästi vahingoittuviin varusteisiin. Lisäksi päivärepussa on syytä kuljettaa omat asiakirjat (passi, reseptit yms.), rahat ja lääkkeet. Lennon aikana vaihtuva ilmanpaine saattaa aiheuttaa korvissa lukkiutumista tai kipua, johon korvatulpat ja purkan pureskelu tuo helpotusta. Viimeiseksi käsimatkatavaroihin kannattaa pakata yhdet vaihtovaattet - siltä varalta, että ruumamatkatavaroiden toimitus syystä tai toisesta viivästyisi.

Käsimatkatavaroissa EI saa kuljettaa teräviä tai vaarallisia työkaluja tai aineita ja nesteitä vain rajoitetusti. Linkkarit ja pesuaineet pakataan siis ruumaan. Voit tarkastaa rajoitukset ja laukkujen koot tarkemmin vielä airBalticin omilta sivulta.


Tähän päättyy pakkailu – huomenna nähdään!

Matkaa tukemassa