Retkikunta

Retkikunta

Retkikunta koostuu 14 nuoresta, seikkailija-tarpojaikäisestä partiolaisesta, ja 6 vaeltaja-ikäisestä ja aikuisesta partiolaisesta. Yhteensä meitä on siis 20 matkaajaa. Tällä sivulla esittelemme muutamia retkikunnan jäseniä. Klikkaa nimen päältä, niin pääset lukemaan kunkin lähtijän ajatuksia matkasta.

Aatos

Aatos

12-vuotias aktiivinen partiolainen Aatos Leppäaho on ollut mukana partiossa puolet elämästään ja kuuluu nyt Hukka-nimiseen tarpojaryhmään. Aatos kertoo harrastavansa partiota siksi, että partiossa pääsee metsään ja oppii uusia taitoja. "Partiotoiminta on aina mukavaa." Tähän mennessä Aatos kertoo oppineensa partiossa solmuja, nuotion tekoa ja tulen käsittelyä. Tulevaisuudessa hän haluaisi kouluttautua ryhmänjohtajaksi, koska kokemus nuorempien partiolaisten opettamisesta on jäänyt innostavana mieleen: "Oli kiva opettaa muille eteenpäin, mitä jo ite osasi." Lippukunnan Skotlannin matkan osana suunniteltiin teekauppa Teeleidin kanssa oma tee, joka sai nimekseen Nummien kutsu. Hieno piirros paketin kyljessä on lähtöisin Aatoksen kynästä. "Alkuun mä mietin, et ois joku karhu juomassa teetä. Sit iskä sanoi, että tee karhu, joka soittaa säkkipilliä. Mä etin säkkipillinsoittajan kuvan ja karhun kuvan ja yhdistin ne sitten piirrokseksi."

WhatsApp-Image-2021-01-02-at-14.06.24--2-

Kolme tärkeintä asiaa, jotka Aatos aikoo pakata reissuun mukaan ovat:

 • Puhelin ja laturi, että pystyy ottamaan yhteyttä muihin
 • Vaihtovaatteet
 • Hammasharja
Mauno

Mauno

Mauno Juuma on 13-vuotias partiolainen. Hän on harrastanut partiota kuusi vuotta, ja on nyt Hukka-nimisessä tarpojavartiossa. Mauno on oppinut partiossa monia metsässä hyödyllisiä taitoja. Tulevaisuudessa partiossa kiinnostaa erityisesti vaeltaminen, ja myös Skotlannin matkalta Mauno odottaa eniten vaellusta.

Kolme tärkeintä asiaa, jotka Mauno aikoo pakata reissuun mukaan ovat:

 • rinkka
 • puhelin
 • hygieniavälineet
Uuno

Uuno

Uuno Jouha on 13-vuotias partiolainen, ja hän on ollut partiossa mukana 3-4 vuotta. Nyt Uuno on tarpoja-vartiossa, jonka nimi on Hukka. Uuno harrastaa partiota, koska pitää luonnosta ja ihmisistä. Uuno on oppinut partiossa omien sanojensa mukaan aika paljon: jokamiehen oikeudet, ensiapua, puukon käyttöä, nuotion sytyttämisen... Lista on pitkä. Tulevaisuudessa Uuno haluaisi partiossa kokea enemmän leirejä muiden lippukuntien kanssa. Skotlannin matkalta hän odottaa erityisesti Edinburghia ja vuoren valloitusta.

WhatsApp-Image-2022-05-29-at-20.03.07

Kolme tärkeintä asiaa, jotka Uuno aikoo pakata reissuun mukaan ovat:

 • Puhelin
 • Kuulokkeet
 • Hyvä tyyny
Mikael

Mikael

Mikael Niiniketo on 13-vuotias Hukka-vartion tarpoja. Hän on harrastanut partiota jo kuusi vuotta. Partiota hän harrastaa leirien ja vaelluksien takia. Lähitulevaisuudessa partioon liittyen Mikael odottaa Skotlannin matkaa ja Suomen partiolaisten suurleiri Kajoa, joka on tulossa heinäkuussa Evolla. Skotlannin reissulta Mikael odottaa skotlantilaisiin tutustumista ja Ben Nevisille kiipeämistä.

WhatsApp-Image-2022-06-05-at-16.39.31

Kolme tärkeintä asiaa, jotka Mikael aikoo pakata reissuun mukaan ovat:

 • makuupussi
 • vaatteet
 • sääskimyrkky
Manuel

Manuel

13-vuotias Manuel Lyhty on ollut partiossa kakkosluokasta lähtien, eli nyt viisi vuotta, ja on nyt tarpojissa. Manuel harrastaa partiota, koska se on hauskaa, ja siinä oppii uusia asioita. Manuel on on oppinut partiossa paljon, esimerkiksi vuolemista, tulentekoa ja ruoan valmistamista. Hän haluaisi tulevaisuudessa erityisiä leirejä, joissa jokaisessa olisi joku aihe, joka tekisi siitä hieman erilaisen ja ”erikoisen”. Skotlannin matkalta Manuel odottaa Edinburghiin tutustumista ja hienoja maisemia.

WhatsApp-Image-2022-05-30-at-08.20.03

Kolme tärkeintä asiaa, jotka Manuel aikoo pakata reissuun mukaan ovat:

 • passi, jotta pääsen joskus takaisinkin
 • kännykkä, jotta voi kuvata
 • rinkka, jotta pääsen esim. vaellukselle ja saan muutenkin kannettua tavarat

Matkaa tukemassa